Start la lucrarile de consolidare a centrului orasului, in prezenta autoritatilor sucevene (VIDEO)

Primarul Sucevei, Ion Lungu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au dat miercuri startul lucrărilor de consolidare a zonei centrale a municipiului Suceava. Potrivit edilului-şef, după finalizarea acestei lucrări, finanţată din fondurile proprii ale municipalităţii, cu aproximativ două milioane de euro, se va putea începe construcţia parcajelor subterane, care sunt finanţate printr-un proiect finanţat prin POR.

Directorul firmei care execută această lucrare, Viorel Nuţu, a declarat că aceasta este cea mai mare lucrare pregătitoare din municipiu pentru protejarea zonei unde urmează să fie realizată o construcţie. „Se protejează atât construcţiile existente cât şi viitoarea construcţie”, a spus Nuţu. El a explicat că vor fi montaţi peste 300 de piloni secanţi din beton şi beton armat la adâncime de 14 metri, urmând ca apoi aceştia să fie legaţi printr-o grindă de beton. Nuţu a precizat că lucrările urmează să fie finalizate în termen de şase luni.

De remarcat este că locuitori din zonă, unde în prezent se fac şi lucrări de înlocuire a conductelor, s-au plâns preşedintelui CJ Suceava că nu mai rezistă zgomotului făcut de lucrători şi i-au solicitat să intervină pentru constructori astfel încât să găsească soluţii pentru a limita disconfortul fonic.

Flutur a cerut constructorilor prezenţi în zonă să stabilească un program de lucru astfel încât locatarii să nu fie afectaţi de aceste lucrări.

Proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Suceava, prin creare de parcaje subterane, reabilitare pietonal şi străzi, în valoare de 37,8 milioane de lei, este finanţat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de dezvoltare urbană.