Start la lucrarile de consolidare a centrului orasului, in prezenta autoritatilor sucevene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au dat miercuri startul lucrărilor de consolidare a zonei centrale a municipiului Suceava. Potrivit edilului-şef, după finalizarea acestei lucrări, finanţată din fondurile proprii ale municipalităţii, cu aproximativ două milioane de euro, se va putea începe construcţia parcajelor subterane, care sunt finanţate printr-un proiect finanţat prin POR.

Directorul firmei care execută această lucrare, Viorel Nuţu, a declarat că aceasta este cea mai mare lucrare pregătitoare din municipiu pentru protejarea zonei unde urmează să fie realizată o construcţie. „Se protejează atât construcţiile existente cât şi viitoarea construcţie”, a spus Nuţu. El a explicat că vor fi montaţi peste 300 de piloni secanţi din beton şi beton armat la adâncime de 14 metri, urmând ca apoi aceştia să fie legaţi printr-o grindă de beton. Nuţu a precizat că lucrările urmează să fie finalizate în termen de şase luni.

De remarcat este că locuitori din zonă, unde în prezent se fac şi lucrări de înlocuire a conductelor, s-au plâns preşedintelui CJ Suceava că nu mai rezistă zgomotului făcut de lucrători şi i-au solicitat să intervină pentru constructori astfel încât să găsească soluţii pentru a limita disconfortul fonic.

Flutur a cerut constructorilor prezenţi în zonă să stabilească un program de lucru astfel încât locatarii să nu fie afectaţi de aceste lucrări.

Proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Suceava, prin creare de parcaje subterane, reabilitare pietonal şi străzi, în valoare de 37,8 milioane de lei, este finanţat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de dezvoltare urbană.


Intră acum și în grupul de