Viceprimarul Lucian Harșovschi despre reabilitarea infrastructurii rutiere din oraș: Încercăm să acoperim întreg municipiul


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a prezentat, miercuri, în conferință de presă, informațiile despre programul de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu, precizând că în prezent se derulează un nou contract cu o asociere de firme pentru lucrări de reparații și întreținere.

„Am încercat să acoperim întreg municipiul Suceava cu lucrări de reabilitare”, a spus Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a spus că în cartierul Ițcani se lucrează pe strada Mitocului care nu se reabilitează total și se fac doar covorașe asfaltice, dar că în cartierul Burdujeni, în Cuza Vodă II, după ce anii trecuți s-au refăcut străzile, Avântului, Brândușei, Rândunicii și Muncii prin proiectul de modernizare de la scara blocului, acum s-a ajuns la modernizarea unei străzi foarte importante, Amurgului, la care se lucrează și se apropie de finalizare.

Tot în cartierul Burdujeni se lucrează la strada Eroilor, iar în zonă sunt câteva garaje și se intenționează extinderea parcării de suprafață.

Harșovschi a mai spus că a fost asfaltată și strada Bazarului care este refăcută total.

Viceprimarul a mai declarat că în zona centrală s-a finalizat asfaltarea străzii Mirăuți care face accesul cu podul Unirii. El a precizat că dorința municipalității este să refacă, cu pavaj, o porțiune de stradă până la Biserica Sf. Gheorghe, dar că este nevoie de avizul Poliției legat de aderența acestui pavaj.

Totodată, s-a finalizat asfaltarea străzii Brădetului și urmează sistematizarea rutieră și marcajele, a spus Harșovschi.

Viceprimarul a mai spus că s-a turnat asfalt pe strada Tudor Vladimirescu, ce are o lungime de 380 de metri, dar care este foarte importantă întrucât face legătura între strada Mitropoliei și strada Tipografiei.

El a precizat că se lucrează și pe strada Republicii unde s-au lărgit spațiul de parcare și se îmbunătățește și iluminatul public.

Lucian Harșovschi a adăugat că pe strada Gherasim Buliga se fac lucrări ample, iar în zonă, strada Mihai Eminescu a fost asfaltată și urmează sistematizarea rutieră.

În zona George Enescu se fac lucrări în zona Pieței Mici și s-a pavat Aleea Comercianților până la cabinetele medicale, Aleea Saturn se asfalatează până după piață, și se va asfalta și Aleea Venus până în strada Universității cu amenajarea de parcări și modernizări.

Viceprimarul a mai spus că în Obcini se lucrează pe Calea Obcinilor la parcarea blocului 48 și T 47.

El a anunțat că s-a dat ordin de începere a lucrărilor și pe strada Narciselor pe tronsonul între Liceul nr. 3 până la Liceul Filadelfia și a fost mutat gardul liceului și se amenaja un trotuar pe partea stângă până la Liceul Filadeflia.

Lucian Harșovschi a mai declarat că s-a dat ordin de începere și a lucrărilor de la parcarea de la Piața Mare unde se va modifica accesul și se vor pune bariere și se vor monta senzori care să arate câte locuri sunt libere.

Viceprimarul a mai anunțat că se va reabilita și zona treptelor de la „Bebelușul” după ce s-au clarificat problemele legate de proprietate și că speră ca lucrarea să fie finalizată la sfârșitul lunii august. Tot acolo vor trebui găsite și soluții privind zona de parcare a autovehiculelor, a mai spus viceprimarul.

El a recunoscut că din cele patru firme care fac parte din asociere au oameni pe șantiere doar două firme, dar că nu are soluții legale pentru a interveni.


Intră acum și în grupul de