Grav accident pe DN 2, provocat de un sofer de TIR ucrainean


Intră acum și în grupul de

Un şofer ucrainean ce conducea un TIR vineri dimineaţă, pe DN2, a provocat un grav accident, blocând circulaţia pe un sens de mers. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la ora 07.00, pe DN 2, în afara comunei Grăniceşti, S. Roman, de 27 ani, cetăţean ucrainean, în timp ce se deplasa cu un autotractor ce tracta o semiremorcă, a observat târziu semnalizarea rutieră temporară a lucrărilor ce se desfăşoară la podeţul de pe DN 2 şi pentru a evita impactul cu un alt autovehicul oprit la culoarea roşie a semaforului electric amplasat în zonă, a virat stânga intrând pe contrasens. Aici a lovit un autoturism care circula regulamentar din sensul opus.

Ambele autovehicule au ajuns în şanţ şi pe spaţiul verde din afara părţii carosabile, semiremorca blocând sensul de mers Suceava-Siret, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens. Conducătorul autoturismului L. Gheorghe, de 25 ani, din municipiul Tg. Neamţ, jud. Neamţ, a suferit leziuni grave fiind transportat la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul: „policontuzionat prin accident rutier, T.C.C., contuzie cerebrală, plagă contuză membru superior stâng, fractură femur stâng”, necesitând circa 50-55 zile de îngrijiri medicale. S. Roman nu a suferit leziuni.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, apoi li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În momentul producerii accidentului ambii conducători auto purtau centurile de siguranţă.


Intră acum și în grupul de