Poliția Suceava felicită sucevenii și turiștii pentru comportamentul civilizat de la Festivalul Medieval: Împreună am făcut ca acesta să nu fie marcat de niciun incident negativ


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru ca evenimentele sociale și artistice organizate în această perioadă în zona Cetății de Scaun din Municipiul Suceava să se desfășoare fără incidente.

În zonele de organizare a evenimentelor sociale și artistice, polițiștii au dispus măsuri sporite de siguranță. Au fost prezente echipajele canine specializate din cadrul structurilor de poliție și jandarmi, iar echipajele de poliție rutieră au fost prezente pe căile adiacente de circulație pentru verificări și controale pe linie de alcool și substanțe interzise. Polițiști în ținută civilă au fost printre participanți pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea furturilor din genți și buzunare și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava, dar și polițiștii locali suceveni au asigurat fluidizarea circulației atât cu ocazia paradei din data de 11.08.2022 cât și ulterior în zona Cetății de Scaun.

În plus, echipe de polițiști și jandarmi, însoțite de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava au fost prezenți la aceste evenimente și au desfășurat împreună cu  și specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional Suceava activități de informare și responsabilizare pentru prevenirea consumului de droguri și alcool. Totodată, activitățile preventive au vizat și pericolele mediului on-line, în special pentru minori.

Scopul acestor activități este reprezentat de prevenirea și  conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, aducând în prim – plan tinerii, care sunt cei mai expuși la traficul și consumul de substanțe psihoactive, anunță Poliția Suceava.

Recomandările poliţiştilor pentru tineri:

– Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;

– Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

– Fii puternic, responsabil şi refuză unele propuneri ale amicilor tăi dacă îţi pare că au caracter imoral sau ilicit;

– Este posibil să ai unele probleme în familie, la şcoală sau în relaţie; drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus.

Activitățile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, aducând în prim plan tinerilor, riscurile la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive.


Intră acum și în grupul de