Ion Lungu, discuții la mai multe ministere: Autobuzele electrice din Polonia vin în luna septembrie, iar Primăria Suceava va realiza proiecte de digitalizare pentru unități școlare în colaborare cu ministerele Educației și Digitalizării


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, marți, că a avut mai multe întâlniri la ministere în București privind proiecte pentru municipiu.

El a spus că a avut o întâlnire la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării cu ministrul Sebastian Burduja cu care a discutat posibilitatea promovării de proiecte din domeniul digitalizării în perioada următoare în colaborare cu specialiști din cadrul ministerului.

„Avem posibilitatea să promovăm proiecte în domeniul digitalizării pe Programul Operațional Regional unde avem prealocată suma de 2.766.705,91 euro, pe PNRR și de asemenea în cadrul proiectului „100 de orașe europene inteligente și neutre climatic până în anul 2030”, a spus Lungu.

De asemenea, primarul a arătat că a discutat cu ministrul Burduja despre accesarea de fonduri în domeniul digitalizării pentru unitățile de învățământ, un proiect integrat, în colaborare cu ministerele Digitalizării și Educației.

Ion Lungu a avut, marți, discuții la Ministerul Dezvoltării cu coordonatorul  PNI „Anghel Saligny” cu care a stabilit concret modalitatea de depunere spre finanțare a proiectului actualizat cu suma de 43.000.000 lei repartizată de minister, prin care municipalitatea va realiza viaductul  în lungime de 1015 m de peste cale ferată aferent proiectului Ruta Alternativă Suceava-Botoșani.

Totodată, primarul a spus că în urma discuțiilor avute la București la Ministerul Dezvoltării speră ca primele autobuze de la firma Solaris să vină la Suceava în luna septembrie.

Primarul Ion Lungu a mai declaract că a participat la Ministerul de Finanțe la Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, arătând că prin proiectul de rectificare bugetară din acesta lună plafonul pentru trageri pentru anul 2022 va fi majorat cu suma de 500 milioane lei ceea ce va permite finanțarea creditelor autoritaților locale  care sunt pe lista de rezervă.


Intră acum și în grupul de