Flutur anunță că se vor finaliza în acest an mai multe lucrări de drumuri județene și că speră ca și documentația pentru autostrada Pașcani-Suceava-Siret să fie gata în acest an


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mulțumit, joi, la finalul vizitei ministrului Dezvoltării Cseke Attila, în județul Suceava pentru sprijinul pe care acesta îl acordă constant județului.

El a spus că în județul Suceava am avut în ultimii ani șapte proiecte prin PNDL.

Flutur a precizat că în zona Fălticeniului s-a finalizat unul în zona Boroaia și că este aproape gata un drum județean de 18 kilometri care leagă Fălticeni de orașul Liteni pe Valea Sucevei de viitoarea autostradă A 7.

Președintele CJ Suceava a explicat că este vorba de un drum de 18 kilometri prin terenuri accidentate unde sunt 29 de podețe construite și un pod și deasemenea sunt 550 de podețe care fac legătura cu gospodăriile oamenilor și sunt mai mulți kilometri de ziduri de sprijin

Flutur a mers cu ministrul în zona unde pe 80 de metri sunt alunecări de teren care nu au fost prinse ca soluții în proiectul inițial și s-au alocat fonduri de la CJ Suceava și se montează piloni la 12 metri adâncime.

„Ne-a dat puțină bătaie de cap, dar acum suntem pe final, în octombrie îl finalizăm”, a spus Flutur.

El a mai arătat că un alt drum prin PNDL este în zona Mălini-Slatina ce va fi finalizat în toamna acestui an, la fel ca și legătura prin Coșna dintre județul Suceava și județul Bistrița Năsăud.

Flutur a mai spus că se mai face și drumul care leagă Suceava de Harghita prin Bilbor care scurtează dinstanța dintre Vatra Dornei și București cu 110 km.

Flutur a mulțumit ministrului Dezvoltării pentru sprijinul constant pe care îl acordă județului Suceava.

El a subliniat că județul Suceava este un județ mare cu o rețea foarte mare de drumuri județene, iar datorită acestor proiecte este o stare bună a drumurilor din județ.

Flutur a menționat că mai sunt câteva zone unde un proiect cu fonduri europene este în litigiu și că speră să se intre și acolo în normal.

În ceea ce privește problema sensibilă a podurilor, Flutur a spus că CJ Suceava are pe drumurile județene 160 de poduri, iar de când e președinte al CJ Suceava au fost modernizate și consolidate 103 poduri.

Din celelalte 57 câteva, șase-șapte necesită o atenție deosebită și vor fi alocate resurse pentru consolidarea unor piloni.

Gheorghe Flutur a mai declarat că speră ca până la finalul acestui an să se finalizeze documentația pentru autostrada Pașcani-Suceava-Siret, menționând că s-au finalizat lucrările de forare pe Pașcani-Suceava și că se continuă pe Suceava-Siret.

Președintele CJ Suceava a arătat că această autostradă este foarte importantă mai ales ținând cont de situația din Ucraina.


Intră acum și în grupul de