Liderul USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță a demisionat din partid: Poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a anunțat, joi, că a demisionat din partid.

„Astăzi am depus oficial demisia mea din cadrul partidului USR, implicit din funcția de președinte al filialei județene Suceava. Sentimentul care mă incearcă este o mare dezamăgire.Nu-mi pare rău că plec din USR, imi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo”, a declarat senatorul Gheorghiță Mîndruță.

Fostul lider USR Suceava spune că decizia a fost îndelung gândită și asumată, așa cum îi este felul și prezintă succint câteva dintre motivele demisiei.

„Încă de la inceputul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii, însă, ele au fost canalizate greșit spre conflicte interne, nu spre evoluție și transparență, așa cum ar fi fost de dorit. Disputele interne au fost alimentate de diverși lideri si grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor. Pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe ‘titulaturi’ și de a avea influență, a primat.

Am constatat cu regret in ultimele luni lipsa de reacție a conducerii USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezint și nu numai. Poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească”, a menționat Mîndruță.

El a mulțumit  tuturor celor care i-au fost alături și îi asigură că va rămâne fidel principiilor și valorilor care l-au determinat să intre în politică.

„Pincipala mea preocupare ca membru al Senatului este să promovez idei și proiecte care să servească interesele oamenilor”, a concluzionat senatorul sucevean.


Intră acum și în grupul de