Circula in zig zag in fata masinii politiei pentru a bloca accesul spre traficantii de tigari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru a bloca trecerea maşinii poliţiei şi a lăsa timp celorlalte două maşini să înainteze, un autoturism mergea în zig zag, însă după mai mulţi kilometri, unul din autoturisme a fost găsită abandonat, plin cu ţigări moldoveneşti.

Potrivit insp. principal al IPJ Suceava, Alin Botezatu, joi, la ora 01.00, un echipaj mixt poliţie-jandarmi, în timp ce executa serviciul de supraveghere a circulaţiei rutiere pe DN 2H, oraş Vicovu de Sus, cu autospeciala din dotarea Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a observat că dinspre comuna Putna înspre municipiul Rădăuţi au trecut în viteză trei autoturisme.

Echipajul a trecut la urmărirea acestora, cu sistemele luminoase şi acustice în funcţiune. Acestea au fost urmărite pe o distanţă de circa 8 km, timp în care ultimul auto circula în zig zag în faţa autospecialei de poliţie pentru a bloca trecerea.

Pe parcursul urmăririi, distanţa faţă de autoturismele urmărite a crescut, iar pe raza comunei Gălăneşti, a fost găsit abandonat unul dintre autoturisme, care era cu portierele deschise şi lumina de drum în funcţiune, iar în habitaclu se aflau bax-uri cu ţigări.

Autoturismul a fost transportat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde s-a constatat că în interior se afla cantitatea de 5.650 pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova, cu o valoare de piaţă de 39.550 lei.
Atât maşina cât şi ţigaretele au fost idisponibilizate şi depozitate la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi.

Pentru depistarea celorlalte două autoturisme s-a declanşat acţiuni specifice, în urma cărora autoturismele în cauză au fost identificate pe raza municipiului Rădăuţi, respectiv Straja, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, în vederea identificării autorilor şi stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii faptei.

Astfel au fost identificaţi suspecţii U. Stelian, de 25 ani şi I. Dănuţ, de 24 ani, ambii din oraşul Vicovu de Sus, primul fiind reţinut pentru 24 ore pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzător, evaziune fiscală şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni .

Poliţiştii au luat măsuri pentru prinderea lui I. Dănuţ, iar vineri, U. Stelian urma să fie prezentat Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, acesta fiind introdus în Centrul de reţinere şi arest preventiv Suceava.


Intră acum și în grupul de