Sase noi proiecte de dezvoltare in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava a reuşit ca pe parcursul zilei de vineri să se îmbogăţească cu şase noi proiecte de dezvoltare a localităţilor din mediul rural.

Vestea cea bună a fost adusă de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, iar semnarea proiectelor s-a făcut în prezenţa şefului Agenţiei pentru Dezvoltare Rurală Nord-Est, Liviu Bulgaru.

Cele şase proiecte aprobate însumează 9 milioane de euro, o sumă deloc de neglijat dacă se au în vedere nevoile atât de mari cu care se confruntă zona rurală suceveană.

Două dintre proiecte au fost câştigate de localităţile Şcheia şi Calafindeşti pe măsura 3.2.2 privind modernizarea satului românesc, fiecare proiect în parte valorând 2,5 milioane de euro, bani cu care se vor realiza drumuri betonate sau edificii culturale.

“Asta înseamnă că, în judeţul Suceava, în momentul de faţă, avem 36 de localităţi care au proiecte de modernizare a satului românesc în valoare de două sau 2,5 milioane de euro fiecare. Eu mă bucur că primarii ne-au ascultat şi au făcut proiecte, iar astăzi se conturează satul românesc din judeţul Suceava dintr-o situaţie favorabilă, aceea de a beneficia de fonduri europene”, a declarat şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

Pe lângă Şcheia şi Calafindeşti alte patru localităţi rurale sucevene au semnat proiecte în valoare de 1 milion de euro fiecare pe măsura 1.2.5 privind reabilitarea drumurilor agricole şi forestiere. Este vorba despre comunele Adâncata, Iaslovăţ, Vatra Moldoviţei şi Capu Câmpului.

“Sunt localităţi care au mare nevoie de aceste proiecte. Eu sunt bucuros că astăzi semnăm încă 6 proiecte noi, dar totodată sunt supărat de faptul că avem şi alte proiecte foarte bune, dar care sunt atacate prin tot felul de contestaţii şi nu pot fi puse în aplicaţie. Vreau să-i felicit pe primari şi să-i rog să ţină calendarul de execuţie a lucrărilor foarte strâns pentru că, la anul pe vremea aceasta, vrem să fie gata proiectele”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de