Tigari de contrabanda, ascunse in carenajul unui moped


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii suceveni au depistat ţigări de contrabandă în carenajul unui moped. Potrivit IJPF Suceava, duminică, s-a prezentat în P.T.F. Siret pentru a intra în ţară conducând un moped marca „ Piaggio”, D. Dumitru, în vârstă de 36 de ani, domiciliat în localitatea Bălineşti- Suceava. După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat o verificare amănunţită asupra persoanei şi mijlocului de transport, şi au descoperit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în carenajul mopedului, cantitatea de 80 de pachete de ţigări de marca „ Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 343 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional.

Tot duminică, s-a prezentat în P.T.F. Siret pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „ Fiat ”, cetăţeanul ucrainean Z. Yuriy, în vârstă de 33 de ani.
În portierele autoturismului au fost găsite 130 pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 557 lei, au fost reţinute în vederea confiscării iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

O zi mai târziu, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „Opel ”, cetăţeana ucraineană B. Irina, în vârstă de 46 de ani. În faţa radiatorului autoturismului şi în bagajele personale, frontieriştii au găsit un număr de 300 pachete de ţigări marca „More ”, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 1287 lei, au fost reţinute în vederea confiscării iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Cele două autoturisme au fost indisponibilizate în P.T.F. Siret până la achitarea de către persoanele în cauză a amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de