DRDP Iași analizează soluții pentru redeschiderea circulației pe DN 17 B cu anumite restricții. În prezent se continuă intervențiile pentru degajarea carosabilului


Intră acum și în grupul de

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat, marți, că se continuă intervențiile pentru degajarea părții carosabile în urma prăbușirilor de material pietros de pe versant pe DN 17B, km 44+050 – 44+260, Holda, județul Suceava.

DRDP Iași menționează că intervine cu utilaje proprii și închiriate pentru degajarea acestei căi de comunicație.

„Concomitent, au fost demarate procedurile pentru achiziția lucrărilor de punere în siguranță a corpului drumului, prin aducerea la starea inițială (montare de bariere dinamice, cu plase de retenție), dar și prin protejarea corpului drumului prin execuția unei structuri de tip polată (copertină).  În paralel, în colaborare cu reprezentanții Instituției Prefectului, IPJ Suceava și ai administrației publice locale, sunt analizate soluții pentru redeschiderea circulației pe sectorul afectat, cu anumite restricții”, a precizat instituția.

Totodată, având în vedere riscul crescut de noi prăbușiri de pe versant, DRDP Iași arată că soluțiile agreate vor trebui să aibă în prim plan siguranța circulației, astfel încât să nu fie puse sub nicio formă în pericol viețile omenești.

În acest sens, recomandarea DRDP Iași pentru toți utilizatorii acestui sector de drum național este de a folosi rutele alternative avute la dispoziție.


Intră acum și în grupul de