Deputatul Ioan Bălan cere ministrului Transporturilor programul de investiții pentru consolidarea versanților aflați în zona drumurilor naționale din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Suceava deputatul Ioan Bălan a solicitat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, informații legate de programul ministerului de consolidare a versanților din zona drumurilor naționale din județul Suceava.

Deputatul liberal i-a transmis ministrului că apreciază eforturile Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și ale CNAIR pentru modernizarea infrastructurii de transport rutier din județul Suceava, eforturi care se dovedesc complementare cu cele ale Consiliului Județean Suceava pentru rețeaua de drumuri județene administrate de acesta.

„Așa cum foarte bine cunoașteți, o parte importantă din rețeaua de drumuri naționale din județul Suceava traversează zone înalte, mărginite de versanți montani abrupți. În lipsa unor investiții specifice, frecvent au loc alunecări de teren sau căderi masive de piatră (de exemplu, în luna august, pe DN17B). În consecință, traficul rutier este blocat pentru perioade importante de timp, iar participanții la trafic trebuie să urmeze rute ocolitoare extrem de lungi. Au fost chiar situații în care autovehicule sau chiar pasageri au fost afectați de căderile de piatră sau de alunecările de teren”, a precizat Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean și-a exprimat încrederea că ministrul va depune toate diligențele în vederea executării unor lucrări de investiții pentru consolidarea versanților motiv pentru care îi solicită acestuia să spună ce investiții pentru consolidarea versanților sunt programate la nivelul drumurilor naționale din județul Suceava.

Totodată, Ioan Bălan îi cere lui Grindeanu să răspundă dacă are în vedere să dispună evaluări cu privire la calitatea unor lucrări de consolidare a versanților din județul Suceava care s-au dovedit costisitoare și ineficiente.

Parlametarul liberal sucevean mai vrea ca ministrul să precizeze dacă asemenea investiții pentru modernizarea drumurilor naționale din județul Suceava pot fi susținute financiar din fonduri externe nerambursabile.


Intră acum și în grupul de