Amenzi record de 115.000 de lei și dosar penal la Bosanci după ce News Bucovina a semnalat situația privind depozitarea neconformă de deșeuri în lunca Sucevei


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, vineri, că în urma semnalării de News Bucovina a unei situații privind depozitarea neconformă de deșeuri la Bosanci au fost aplicate amenzi totale de 115.000 de lei.

Astfel, sursa citată arată că în urma unui articol într-o publicație on-line cu privire la abandonări/eliminări neconforme de deșeuri de orice fel pe teritoriul comunei Bosanci, Garda de Mediu Suceava și Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava s-au autosesizat, efectuând verificări în teren (în prezenta reprezentanților A.N.A.N.P.-S.T. Suceava), în zona numită “Lunca Sucevei”, pe malul drept al râului Suceava.

„Întrucât s-au constatat situații neconforme de depozitare, abandonare și eliminare/îngropare de deșeuri de orice fel (deșeuri din construcții, deșeuri menajere și reciclabile în amestec), pe suprafețe semnificative în lungul cursului de apă și în albia minoră a râului Suceava, s-au aplicat amenzi în cuantum total de 115.000 lei”, arată Garda de Mediu Suceava.

Astfel, S.G.A. Suceava a sancționat cu amendă de 75.000 lei autoritatea administrației publice locale COMUNA BOSANCI, iar G.N.M.-C.J. Suceava a sancționat cu amendă de 40.000 lei un operator economic din zonă în cauză, totodată fiind aplicată sancțiunea complementară de suspendare a activității.

Mai mult, se precizează că întrucât îngroparea deșeurilor și eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate constituie infracțiune, în baza legislației privind regimul deșeurilor, Garda de Mediu Suceava va proceda la sesizarea organelor de cercetare penală în acest sens.

Bosanci- Patria Gunoaielor. Cum era să ne luăm bătaie din acțiuni CIVICE!

Bosanci- Patria Gunoaielor. Cum era să ne luăm bătaie din acțiuni CIVICE când scoteam GUNOIUL de sub malurile de nisip…

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 7 septembrie 2022

Intră acum și în grupul de