Intoxicat cu monoxid de carbon dupa ce i-a luat casa foc, de la un scurtcircuit (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost internat miercuri, la o oră după miezul nopţii, un bărbat intoxicat cu monoxid de carbon. Casa acestuia a luat foc de la un scurtcircuit electric.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, marţi, la ora 23:39 a fost anunţată izbucnirea unui incendiu la gospodăria lui Cornel B., din satul Măzănăeşti, comuna Drăgoieşti. La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de pompieri Suceava cu două autospeciale, iar la sosirea acestora ardea casa de locuit, în interior, acoperişul acesteia şi o anexă lipită de locuinţă -construcţii din lemn, cu învelitori din azbociment, existând posibilitatea de propagare la o casă învecinată.

Proprietarul a suferit o intoxicaţie cu monoxid de carbon şi a fost transportat la spital pentru investigaţii amănunţite.

Incendiul a fost lichidat la ora 03.28, dar au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 80 mp, bunuri din interiorul casei -mobilier, textile etc., anexa pe o suprafaţă de 30 mp, circa 300 kg furaje, 2 mc lemne de foc, tâmplăria şi lambriul locuinţei. De asemenea, s-au degradat pereţii şi tavanul casei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat din calea flăcărilor o anexă şi locuinţa învecinată.


Intră acum și în grupul de