Flutur: „Dupa Ponta, ar trebui sa-i intrebam pe cei de la PSD pe cine si unde sa punem” (VIDEO)

PSD nu a reuşit încă să se obişnuiască cu pierderea alegerilor prezidenţiale, deşi a trecut un an de la scrutin, a apreciat, miercuri, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, arătând că opoziţia se trezeşte acum din nou în campanie electorală şi tot încearcă să impună puterii o anumită agendă.

Liderul democrat-liberal a arătat că după cum clamează liderul PSD, Victor Ponta, PDL ar trebui să întrebe PSD pe cine şi unde să numească. „După Ponta, ar trebui să-i întrebăm pe cei de la PSD pe cine şi unde să punem”, a spus Flutur. El a subliniat că atitudinea PSD dovedeşte iresponsabilitate şi imaturitate politică. „Responsabilitate înseamnă să ne aşezăm la masa discuţiilor”, a mai declarat liderul democrat-liberal.

El a mai spus că lipsa de la serviciu şi modul de acţiune al opoziţiei este hărţuire şi a arătat că Parlamentul trebuie să legifereze. Flutur consideră că cei din opoziţie îşi construiesc o Românie paralelă şi nu crede că aceasta este soluţia. „Ce facem? Pârjolim şi otrăvim fântânile cum face PSD azi doar de dragul creşterii în sondaje?. E iresponsabilitate şi un joc imatur al opoziţiei”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile. El a spus că insistă ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentru realizarea intereselor naţionale. “Decizia stă în mâinile dumneavoastră”, le-a spus preşedintele parlamentarilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că mesajul transmis de preşedintele Traian Băsescu în Parlament a fost acela de schimbare a Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.Ponta a spus că mesajul principal al preşedintelui, care a propus partidelor parlamentare un moratoriu pentru 30-45 de zile, s-a adresat în principal partidelor din arcul guvernamental, care au fost prezente în plen, şi nu opoziţiei.

“Este un mesaj pe care noi, opoziţia, îl dăm de peste o lună, anume că trebuie să înceteze acest război pornit de putere împotriva opoziţiei şi că trebuie să avem din nou dialog constituţional între putere şi opoziţie”, a afirmat el. Ponta a precizat că PSD este dispus oricând să participe la lucrările Camerei Deputaţilor şi să accepte moratoriul propus de Băsescu, sub condiţia înlocuirii Robertei Anastase de la preşedinţia Camerei.