Specialisti in sanatate mintala de la Spitalul Sapunari-Calarasi, in schimb de experienta la Campulung


Intră acum și în grupul de

Recunoscut prin rezultatele obţinute în domeniul psihiatriei comunitare şi ergoterapie, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc este gazda unui schimb de experienţă pentru o echipă de profesionişti în sănătate mintală de la Spitalul de Psihiatrie Săpunari-Călăraşi. Vizita acestora la Câmpulung are loc ca urmare a faptului că, de aproximativ 8 luni, în cadrul Spitalului de Psihiatrie Săpunari s-a înfiinţat compartimentul de ergoterapie, prin colaborarea dintre Consiliul Judeţean Călăraşi, Ministerul Sănătăţii – Centrul Naţional de Sănătate Mintală, şi din iniţiativa managerului spitalului, Daniela Iacomi.

Dr. Alexandru Paziuc, psihiatru în cadrul spitalului câmpulungean, a spus că schimbul de experienţă nu se desfăşoară în cadrul vreunui program naţional sau internaţional, fiind susţinut financiar chiar de managerul şi directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Săpunari.

„Pe parcursul celor 5 zile, echipa multidisciplinară a fost integrată în activităţile spitalului atât în cele de ergoterapie (croitorie, pictură, împletituri din nuiele, ţesut covoare, ceramică, artizanat, gastronomie) cât şi de terapie ocupaţională, cultterapie şi socioterapie. În acest fel au avut posibilitatea să observe cum persoana cu tulburări psihice învaţă să se descurce în viaţa de zi cu zi, îşi poate structura programul zilnic prin descoperirea şi dezvoltarea abilităţilor restante, favorizând revenirea acestuia la o viaţă normală cât mai rapid posibil.

Echipa de la Săpunari şi-a exprimat dorinţa de a primi informaţii şi despre activitatea psihologilor, a compartimentului de statistică şi a procedurilor de internare, evaluare şi tratament ale pacienţilor. De asemenea ei au participat şi la activităţile desfăşurate în cadrul Centrului de Sănătate Mintală, primind informaţii despre organizarea centrului şi modul de evaluare şi monitorizare a pacienţilor din comunitate. în special a celor din mediul rural – echipa multidisciplinară mobilă”, a precizat Alexandru Paziuc.


Intră acum și în grupul de