Sucevenii prezenți la „Simfonii de Toamnă” au donat în câteva minute 70.000 de lei pentru susținerea elevilor din mediul rural sucevean cu rezultate excepționale la învățătură și pentru persoane cu dizabilități psihice


Intră acum și în grupul de

Organizatorii spectacolului „Simfonii de Toamnă” de joi au anunțat că și la această ediție publicul a dăruit din nou împreună cu Rotary speranță și încredere, mai ales că în acest an componenta umanitară a proiectului a vizat EDUCAȚIA și SĂNĂTATEA.

Astfel, apelul la a susține aceste două cauze a făcut ca sucevenii să doneze 70.000 lei.

„Cu aceste fonduri donate de suceveni la SIMFONII DE TOAMNA, Rotary Club Suceava-Bucovina va oferi burse elevilor din mediul rural al județului, elevi cu rezultate excepționale la învățătura, pentru a putea studia la licee prestigioase din municipiul Suceava. O altă parte din fondurile strânse se va duce către susținerea persoanelor cu dizabilități psihice din județ care, pe lângă ergoterapie și psihoterapie, au și alte nevoi primare unde vom interveni”, arată organizatorii.

Președintele din acest an al Rotary Club Suceava-Bucovina, Cătălina Bălăceanu, și managerul de proiect, Dan Ioan Cușnir, au mulțumit sucevenilor pentru implicarea lor în acest proiect.

„Mulțumim, Suceava! Ne uităm în urmă și ne aducem aminte cu drag și emoție de prima ediție, cea din 2012. Anul acesta a fost ediția cu numărul 9 care a fost primită de un număr impresionant de suceveni. Nu ne-am așteptat să avem un public de aproximativ 8.000 de persoane. Impresionant! Sperăm să lăsăm în urmă o amintire plăcută și bucuria unei seri de toamnă eleganta și de calitate”, arată aceștia.

Rotary Club Suceava-Bucovina menționează că organizarea evenimentului a fost posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat și anul acesta, proiectul fiind susținut de companii importante din mediul de afaceri local, de autoritățile locale și județene și mass-media.

Peste opt mii de suceveni au fost prezenți, joi seara, în centrul municipiului la  spectacolul susținut de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău sub bagheta dirijorului Mihail Agafița, împreună cu Capela Corală „Doina” dirijată de Ilona Stepan și de corpul de dans al Filarmonicii.

Spectacolul a fost deschis de soprana Ana Cebotari acompaniată de Orchestra Mundicolor care a susținut un concert de pop-opera.

În cadrul spectacolului au mai evoluat soprana Tatiana Costiuc, tenorul Dumitru Mitu, la vioară Viorica Agafița , tânăra de nouă ani Martina Meola la pian, bucovineanul Marin Gheras la nai, dar și Eugen Negruța la acordeon și au intrepretat arii celebre de muzică clasică.                


Intră acum și în grupul de