Ministrul de Interne, multumit de stadiul lucrarilor de reconstructie a caselor in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Dacă toată lumea ar munci la nivel naţional aşa cum se munceşte aici, în Suceava, categoric lucrurile ar fi mult mai înaintate din toate punctele de vedere”, a declarat, joi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, în urma vizitei efectuate la şantierele pe care se reconstruiesc case cu sprijin guvernamental în comunele Şerbăuţi, Dărmăneşti, dar şi la şantierul celor opt case construite de firma austriacă Holtzindustrie Schweighofer în comuna Grăniceşti.

El a remarcat şi spiritul de caritate care a existat în această zonă unde au fost reconstruite case cu sprijin privat. „Peste tot unde se construieşte o casă nouă şi se vine în sprijinul oamenilor sinistraţi sunt lucruri frumoase. Din punct de vedere al implicării oamenilor, Suceava este un exemplu pentru toată lumea”, a subliniat Igaş.

În comunele Şerbăuţi şi Dărmăneşti se construiesc case după proiectul guvernamental, în timp ce la Grăniceşti, firma austriacă ridică cele opt case, cu parter şi mezanin, folosind un proiect austriac, valoarea investiţiei din această comună fiind de 500.000 de euro.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că sinistraţii din Grăniceşti au meritat astfel de case. „Am preferat să vină aici la Grăniceşti pentru că lumea de aici era disperată. Oameni harnici, care au lucrat în străinătate şi au pierdut tot şi am spus că merită aşa ceva. Unui om cu bătături în palmă trebuie să-i răsplăteşti efortul. Unui om harnic care nu stă pe pod sau la crâşmă să bea bere şi să aştepte ajutor trebuie să-i respecţi munca”, a spus Flutur. El a arătat că astfel munca acestor oameni este răsplătită.

Casele din Grăniceşti urmează să fie inaugurate în 15 decembrie, urmând să fie predate proprietarilor la cheie.


Intră acum și în grupul de