Acasă Actualitate BOC il arata cu degetul pe ministrul Ludovic Orban, dar il uita...

BOC il arata cu degetul pe ministrul Ludovic Orban, dar il uita pe Radu Berceanu


Intră acum și în grupul de

Şeful PDL-ului, actualul prim ministru al României, Emil Boc, l-a acuzat pe fostul ministru liberal al Trasporturilor, Ludovic Orban, de faptul că nu a făcut nimic pentru ca infrastructura rutieră a ţării să fie refăcută cu bani europeni. Premierul a declarat, sâmbătă, în Pasul Tihuţa, unde a participat la inaugurarea noii rute modernizate a drumului E 576, că dacă fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban (PNL), se preocupa de atragerea fondurilor europene pentru programele de infrastructură rutieră, în prezent erau în lucru toate autostrăzile cu fonduri europene.

El a spus că, în ultimele două luni, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a reuşit ceea ce nu s-a făcut în doi ani, în 2007 şi 2008, pentru atragerea celor 4,5 miliarde de euro pe POS Transporturi. „Dacă făcea domnul Orban în perioada 2007-2008 acest lucru, astăzi România avea toate autostrăzile în lucru din bani europeni. Din nefericire, s-au pierdut doi ani, 2007 şi 2008, când nu s-a făcut nimic în materie de transporturi”, a explicat Emil Boc.



Premierul a mai arătat că, în acea perioadă, ministrul de atunci al Transporturilor, Ludovic Orban, nu a reuşit nici măcar să acrediteze Programul operaţional sectorial Transporturi pentru absorbţia fondurilor europene. „Ne mirăm de ce nu s-au absorbit bani pe fonduri europene la transporturi, cei 4,5 miliarde de euro”, a declarat supărat Emil Boc. El a mai subliniat, la final, că ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a demonstrat că se poate, prin ceea ce a făcut în ultimele două luni.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version