Suceveanul Alexandru Mancaș a obținut medalie de aur la Campionatul Mondial de Telegrafie Viteză ce s-a desfășurat în localitatea Sokobanja din Serbia


Intră acum și în grupul de

În perioada 14-18 Septembrie 2022, în localitatea Sokobanja din Serbia, a avut loc al 18-lea Campionat Mondial de Telegrafie Viteză.

La această competiție, Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Suceava a fost reprezentat de cei mai buni patru sportivi care au făcut parte din echipa națională a României. Sportivii noștri au fost Nenişcu Miruna-Alexandra, Rotaru Bogdan-Andrei, Mancaş Alexandru si Mancaş Stefan.

Mezina clubului sucevean, Nenişcu Miruna a obținut trei locuri 4 si un loc 5 la probele individuale, iar la proba de individual compus locul 6. Toate rezultatele Mirunei au fost obținute la categoria senioare, categorie la care au participat numeroase campioane mondiale și unde competiția a fost una foarte puternică.

La categoria Seniori Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Suceava a obținut 5 medalii prin Mancaş Alexandru, care şi-a depășit toți adversarii cucerind medalia de aur la proba de Morse Runner, argint la proba de RufzXP şi recepție, bronz la proba de transmitere şi bronz la individual compus, aceasta din urmă fiind cea mai prestigioasă categorie. Medalia de aur reprezintă primul titlu mondial pentru Alexandru la categoria seniori, acesta cucerind numeroase titluri şi în trecut pe când evolua la juniori. Sportivul sucevean s-a duelat cu forțele telegrafiei mondiale din Belarus și Rusia, reușind astfel să-i facă fericiți şi mândri pe cei din echipă atunci când i s-a intonat imnul României la ceremonia de premiere. De asemenea, Alexandru deține recordul mondial la proba de Morse Runner încă din 2018, record pe care niciunul dintre participanți nu l-a putut depăși.

Trebuie menționat şi remarcat și sportivul Rotaru Bogdan-Andrei care a fost rezerva lui Alexandru, pentru el fiind prima experiență la categoria seniori şi care a încheiat concursul cu rezultate satisfăcătoare, obținând locul 5 la categoria individual compus.

Dintre sportivii suceveni a mai făcut parte şi Mancaş Ştefan, cel care a dus greul la categoria seniori peste 50 de ani, acesta obținând două locuri 4 si două locuri 5 la probele individuale, terminând competiția pe locul 5 la total.

„Datorită rezultatelor obținute de sportivii suceveni împreună cu ceilalți componenți ai lotului național, echipa României a reușit să învingă reprezentativa Ungariei şi să ocupe un onorabil loc 3  în clasamentul pe echipe, fiind devansată de Rusia și Belarus, ţări care domină telegrafia mondială de aproape două decenii”, a declarat antrenorul secției de radioamatorism din cadrul CSTA Suceava, Vasile Anton.


Intră acum și în grupul de