Barbat cu dizabilitati, talharit de patru tineri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Patru tineri, dintre care doi minori, au tâlhărit un bărbat cu dizabilităţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Gabriel Panţiru luni, la ora 14.45, N. Eugenia, din municipiul Suceava a sesizat prin SNUAU 112 faptul că fiul său N. Leonardo, de 42 ani, din aceeaşi localitate, care suferă de dizabilităţi psihice, fiind încadrat cu gradul II de handicap, a fost deposedat prin forţă de patru tineri de suma de circa 260 lei, un pachet de ţigări şi cheile de la apartament.

Poliţiştii au reuşit să-i identifice pe suspecţi, aceştia fiind minorii B. I., de 14 ani, B. M., de 17 ani, ambii din comuna Şcheia, Z. Andrei, de 19 ani şi V. Ghiorghiţă, de 18 ani, ultimii doi din comuna Drăgoieşti. Aceştia au declarat că în baza unei înţelegeri spontane, după ce au văzut bărbatul şi au realizat că este bolnav psihic i-au cerut câte o ţigară. După ce acesta i-a servit cu ţigări, B. M. şi cu V. Gheorghiţă l-au imobilizat pe N. Leonardo ţinându-l de mâini, iar ceilalţi doi l-au căutat prin buzunare, de unde i-au luat suma de 260 lei, restul pachetului de ţigări şi cheile de la apartament.

În timpul cercetărilor, a fost recuperată suma de 200 lei de la B. M. şi restituită părţii vătămate.

Cercetările au mai scos la iveală şi faptul că cei doi minori sunt suspecţi şi de comiterea unei tâlhări în seara de 12 noiembrie 2010, pe strada Leca Murariu, victimă fiind D. Susana, de 71 ani, din Suceava, de la care prin folosirea violenţei au luat o geantă cu un telefon mobil şi suma de circa 10 lei.

Telefonul mobil a fost recuperat şi restituit bătrânei.

În baza probatoriului administrat în cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiuni de tâlhărie faţă de B. M., Z. Andrei şi V. Ghiorghiţă, fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 ore, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă.

În privinţa lui B. I. s-a dispus efectuarea unei expertizei neuro-psihiatrice. Cercetările sunt continuate în vederea documentarii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.


Intră acum și în grupul de