O instalatie de iluminat improvizata a generat un incendiu intr-o gospodarie


Intră acum și în grupul de

Un cal a pierit marţi dimineaţă în urma unui incendiu provocat de o instalaţie improvizată de iluminat. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, la ora 08:48 a fost anunţată existenţa unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Ilie M., din comuna Frătăuţii Noi. La faţa locului au intervenit cu 4 autospeciale de stingere, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Frătăuţii Noi şi Bilca.

La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit, bucătăria de vară şi adăpostul de animale, construcţie corp comun, din lemn şi învelitoare din şindrilă, existând posibilitatea de propagare la două locuinţe învecinate.

Flăcările au fost stinse la ora 12.40, dar au ars acoperişul casei şi al bucătăriei, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 50 mp, circa 3 tone de furaje şi 15 mc lemne de foc. De asemenea, s-au degradat pereţii casei, obiecte de mobilier, articole de uz casnic şi aproximativ 30 mp din faţada unei case învecinate, aparţinând lui Vasile P.

În incendiu a pierit un cal.

Primele cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unor echipamente de iluminat improvizate.
Pompierii au salvat din calea flăcărilor restul locuinţei proprietarului şi cele două case învecinate.


Intră acum și în grupul de