Proiect indraznet de invatare a limbii engleze de catre profesorii suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj, în parteneriat cu judeţele Suceava şi Braşov, au câştigat un proiect ce vizează învăţarea limbii engleze de către cadre didactice, altele decât cele care predau această limbă.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că numele proiectului este „Dezvoltarea de competenţe cheie de comunicare în limba engleză pentru personalul didactic din categoria nefilologi, în vederea creşterii accesibilităţii informaţiei şi dezvoltării strategiilor educaţionale proprii”.

„Activitatea principală a proiectului o reprezintă parcurgerea de către un grup ţintă format din 1200 cadre didactice din categoria nefilologi, câte 400 pentru fiecare judeţ, a unui program complet de studiu a limbii engleze, urmată de sesiuni de examinare pentru accederea la certificări recunoscute internaţional ale cunoştinţelor integrate de limba engleză. 100 de cadre trebuie să absolve Cambridge FCE-incepători, alţii 100 Cambridge CAE– mediu şi alţi 200 BULATS– pentru afaceri.În acelaşi timp, programul de formare va fi acreditat CNFP, astfel încât participanţii vor beneficia şi de obţinerea unui număr de aproximativ 30 de credite profesionale transferabile”, a declarat Petru Carcalete.

Acesta a mai precizat că, în acest week-end, la Suceviţa, a avut loc prima reuniune a echipelor de implementare a proiectului şi a formatorilor din cele trei judeţe.

Cei 35 de participanţi au oferit un feed-back pozitiv la finalul activităţii, în ce priveşte organizarea, conţinutul, rezultatele obţinute şi au exprimat convingerea că proiectul, prin tematica abordată, reprezintă o oportunitate pentru cadrele didactice din cele trei judeţe partenere şi se va bucura de succes.

Şeful IŞJ Suceava recunoaşte că este „destul de complicat ca acest proiect să fie dus la bun sfârşit, cu bine”. „Ţinta propusă de cei din proiect este destul de dificil de atins, cinci zeci la sută dintre ei trebuie să ia Cambridge-ul la nivelul cel mai înalt”, a arătat şeful IŞJ Suceava.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni.


Intră acum și în grupul de