Doua incendii, provocate de scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

Un scurtcircuit electric a provocat în noaptea de luni spre marţi un incendiu într-o gospodărie din localitatea suceveană Iaslovăţ. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava marţi, la ora 03:25 prin apelul 112 s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la gospodăria lui Constantin P., din comuna Iaslovăţ. Garda de intervenţie Solca împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iaslovăţ au intervenit cu trei autospeciale, iar la sosirea echipajelor, ardea şura şi adăpostul de animale, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit şi o gospodărie învecinată.

Flăcările au fost stinse complet la ora 05.50, dar au ars şura şi adăpostul de animale, construite din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, circa 3 tone de fân, 8 mc lemne de foc, 2 mc cherestea şi circa 600 kg de cereale. De asemenea, s-au degradat pereţii adăpostului de animale şi aproximativ 5 mp din astereala acoperişului locuinţei.

Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat din calea flăcărilor locuinţa proprietarului şi gospodăria învecinată.

Din aceeaşi cauză un alt incendiu a izbucnit în localitatea suceveană Ciumârna.
Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Moldoviţei au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile M., din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau acoperişul casei de locuit, adăpostul de animale şi magazia de lemne, existând posibilitatea de propagare la o locuinţă învecinată.

Au ars acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de 64 mp, adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 100 mp, magazia de lemne, pe o suprafaţă de 42 mp, circa 5 tone de fân şi 10 mc lemne de foc. Totodată, s-au degradat pereţii casei de locuit.
Pompierii au salvat din calea flăcărilor locuinţa învecinată.


Intră acum și în grupul de