Incendiul de la Cantina Saracilor din Suceava nu i-a afectat pe asistati


Intră acum și în grupul de

Cei aproximativ 420 de asistaţi ce iau masa la Cantina de Ajutor Social Suceava nu au fost afectaţi de incendiul izbucnit joi dimineaţă, în incinta instituţiei, ne-a informat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, în subordinea căruia se află Direcţia de Asistenţă Socială. „Incendiul nu a afectat blocul alimentar şi nici sala de mese, astfel încât asistaţii nu au de suferit. Incendiul a fost într-un birou administrativ, ce va fi refăcut. De altfel, incendiu a fost stins de angajaţi, dar mai mult s-a apelat la pompieri pentru a se constata cauza ce l-a generat”, ne-a declarat viceprimarul Harşovschi.

Pompierii suceveni au depistat cauza incendiului, o lumânare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, la ora 8.31, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, s-a anunţat producerea unui incendiu la Cantina de Ajutor Social, în municipiul Suceava, str. Petru Rareş.

Grupa operativă a I.S.U. „Bucovina” Suceava şi Detaşamentul de pompieri Suceava cu o autospecială şi modulul SMURD s-au deplasat imediat la faţa locului, însă incendiul era lichidat de către lucrătorii instituţiei.

Militarii au luat măsuri pentru ventilarea naturală a încăperii unde a izbucnit focul, un birou administrativ, au îndepărtat materialele arse din interior şi au cercetat cauza producerii incendiului.

Din cauza fumului, Victoria J., în vârstă de 56 de ani, lucrătoare în cadrul instituţiei, a suferit o uşoară intoxicaţie cu fum şi a fost preluată de echipajul SMURD, care i-a acordat primul ajutor medical. Femeia a refuzat transportul la spital pentru investigaţii amănunţite.

Au ars biroul din lemn, pe o suprafaţă de 1 mp, mocheta, pe o suprafaţă de 1 mp, documente de contabilitate şi articole de papetărie. De asemenea, s-au degradat pereţii şi planşeul incintei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit de la o lumânare tip candelă, lăsată aprinsă şi nesupravegheată.


Intră acum și în grupul de