Șase bărbați și două femei au ajuns în Arestul Poliției Suceava după un scandal în Piața din Rădăuți între comercianții de ciuperci.  Poliția Suceava transmite că are toleranță zero față de cei care pun în pericol ordinea și liniștea publică


Intră acum și în grupul de

Opt persoane, șase bărbați și două femeie, au ajuns în Arestul IPJ Suceava în urma unui scandal din municipiul Rădăuți.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii au acționat cu fermitate și operativitate și în cazul unui scandal produs în cursul zilei de miercuri în zona Pieței Agroalimentare din municipiul Rădăuți, fiind documentată activitatea infracțională a mai multor persoane care au ajuns în arestul IPJ Suceava, fiind reținute pntru 24 de ore pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Astfel, în total 8 persoane care au participat la încăierare și au tulburat ordinea și liniștea publică au ajuns în arestul IPJ Suceava, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate unității de parchet competente pentru dispunerea unor măsuri procesual – penale.

Potrivit sursei citate, miercuri, în jurul orei 14:00 Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în zona Pieței Agroalimentare din municipiul Rădăuți, mai multe persoane provoacă scandal și s-au lovit reciproc.

Echipajele de poliție s-au deplasat cu operativitate la fața locului aplanând scandalul, iar ulterior cu sprijinul polițiștilor judiciariști din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Rădăuți s-au demarat verificări pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului, asigurarea probatoriului și individualizarea gradului de participație penală.

S-a stabilit că între două grupuri de persoane, din zona rurală arondata municipiului Rădăuți a izbucnit un conflict generat de locațiile și modul de comercializare a ciupercilor de pădure în piața agroalimentară. În acest context, participanții la agresiune (6 bărbați și 2 femei) s-au încăierat, au provocat scandal public, tulburand ordinea și liniștea publică și s-au lovit reciproc, fără a suferi leziuni care să necesite internare medicală.

După exploatarea informațiilor obținutre în cadrul activităților investigative, coroborat cu materialul probator asigura prin activitățile de cercetare penală, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore față de 8 persoane implicate (6 bărbați și 2 femei).

Cercetările în acest caz sunt continuate în cadrul dosarului penal intocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Poliţiştii suceveni reamintesc că au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca  fiind una sigură şi civilizată.


Intră acum și în grupul de