Ștafeta Veteranilor Invictus a sosit la Suceava și va pleca pe traseul Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei-Bistrița urmând să ajungă în 25 octombrie la Carei


Intră acum și în grupul de

Ștafeta Veteranilor „Invictus” care a luat startul la București în data de 6 octombrie a ajuns, marți, la Suceava sosind de la Botoșani.

La statuia „Bucovina Înaripată” ștafeta a fost predată prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, care a predat-o echipajului care va conduce ștafeta miercuri, 19 octombrie, până la Câmpulung Moldovenesc, iar drapelul care va ajunge la Carei a fost predat lui Petru Ariciuc.

Acesta a precizat că miercuri ștafeta va ajunge la Câmpulung Moldovenesc, iar joi la Vatra Dornei, urmând ca vineri dimieața să se plece spre Bistrița.

Călătoria din acest an a ștafetei este, conform comunicatului INVICTUS, „o acțiune desfășurată la nivel național care integrează eforturile a peste 500 de atleți de a acoperi peste 3.300 de kilometri, în scopul promovării valorilor naționale și a respectului față de veteranii și eroii României”.

Participanții, voluntari militari și civili, vor purta în alergare drapelul național pe cele trei trasee tradiționale, roșu, galben și albastru, urmând ca ștafeta să ajungă la Carei pe 25 octombrie, de Ziua Armatei

”Vom alerga cu Drapelul Naţional, ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea acelora care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, ne vom aduce aminte că străbunicii şi bunicii noştri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum. Atunci când ne va fi cel mai greu, ne vom aminti că sute de mii de români au murit în alte locuri decât în ţara lor, ciuruiţi de gloanţe, sfârtecaţi de obuze, îngheţaţi, înfometaţi, însetaţi, îngropaţi la comun, Dumnezeu mai ştie unde. Momentul de maximă intensitate emoţională va avea loc pe 25 octombrie, la Monumentul Ostaşului Român din Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial, când ştafeta îşi va îndeplini misiunea şi va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România. Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României, vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii şi veteranii României care s-au jertfit pentru ca noi, astăzi, să avem un loc căruia îi putem spune acasă”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale, pe tema organizării acestui eveniment.

https://youtu.be/HCXeZ3FkffE

Intră acum și în grupul de