Lungu a convenit cu Dexia Kommunalkredit conversia creditului intr-un imprumut pe termen lung (VIDEO)

Din creditul de 50 de milioane de lei contractat în luna aprilie 2008, de la Dexia Kommunalkredit, pentru finanţarea mai multor investiţii în municipiu, au fost cheltuiţi deja 30 de milioane de lei, iar restul de 20 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru diverse investiţii sau asigurarea cofinanţării proiectelor promovate prin Programul Operaţional Regional, a declarat, miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a arătat într-o conferinţă de presă, că potrivit contractului de creditare în ultimul trimestru al anului 2010, ar fi trebuit să fie emise obligaţiuni municipale. “În acord cu banca, am decis să transformăm aceste obligaţiuni municipale într-un credit pe termen lung pentru că nu avem siguranţa că dacă emitem obligaţiunile acestea vor fi cumpărate”, a anunţat edilul-şef.

Municipiul Suceava a contractat, în luna aprilie 2008, de la Dexia Kommunalkredit, un credit în valoare de 50 de milioane de lei pentru finanţarea mai multor investiţii cum ar fi asfaltarea reţelelor stradale secundare, a trotuarelor şi aleilor, dar şi pentru asigurarea utilităţilor în noul cartier de case pentru tineri care se ridică în cartierul Burdujeni.

Dexia Kommunalkredit Bank, cu sediul la Viena, este parte a grupului Dexia şi este specializată în acordarea de finanţări pentru sectorul public în Europa Centrală şi de Est.