Acasă Actualitate Sucevencele pot efectua gratuit testul HPV și Babeș-Papanicolau la Unitatea Mobilă de...

Sucevencele pot efectua gratuit testul HPV și Babeș-Papanicolau la Unitatea Mobilă de Screening de cancer de col uterin  a Institutului Regional de Oncologie Iași


Intră acum și în grupul de

Sucevencele cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani pot efectua gratuit, testul HPV și Babeș-Papanicolau la Unitatea Mobilă de Screening de cancer de col uterin  a Institutului Regional de Oncologie Iași, care va fi amplasată alternativ în două locații din municipiul Suceava, timp de patru zile.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad, a declarat, joi, într-un comunicat de presă, că  testările gratuite HPV și Babeș- Papanicolau la Suceava vor fi efectuate prin Proiectul ONCOPREV, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași, în colaborare cu autoritățile sanitare sucevene.



Ea a spus că  femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani se pot prezenta cu buletinul de identitate și o copie a acestuia la Unitatea Mobilă de Screening de cancer de col uterin, care va fi prezentă în municipiul Suceava, în zona Kaufland, în intervalul orar 10, 00-14,00, în zilele de 2 și 4 noiembrie 2022, respectiv 12,00- 17,00, în data de 3 noiembrie 2022, iar în data de 14 noiembrie 2022, în zona USV, între orele 10,00- 14,00.

Directorul DSP Suceava a precizat că beneficiarele testării gratuite HPV- Babeș- Papanicolau sunt femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 65 de ani, indiferent de statutul lor de asigurat, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, sunt asimptomatice, nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin și nu au participat în acest program de screening în ultimii 5 ani.

Vlad a mai spus că femeile care prezintă absenţa congenitală a colului uterin, care prezintă histerectomie totală pentru afecţiuni benigne, care au diagnostic stabilit de cancer de col uterin sau au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital nu sunt eligibile să participe la acest program de screening al cancerului de col uterin.

Detalii suplimentare: telefon: 0745.296.296

Detalii suplimentare referitoare la Proiectul ONCOPREV
pot fi accesate la https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu.

(LB)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version