Gheorghe Flutur, la Târgul Mărului din Fălticeni: Trebuie să încurajăm producătorii locali. Mai mult patriotism local eu nu cred că strică


Intră acum și în grupul de
t

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la deschiderea Târgului Mărului din Fălticeni că este importantă promovarea producătorilor locali și a constatat că aceștia și-au diversificat foarte mult oferta față de prima ediție a târgului.

„Am pornit Târgul Mărului din 2005 când eram ministrul Agriculturii și atunci am pornit și un sprijin celor care înființează culturi de măr. Acum văd că sunt foarte mulți producători de măr”, a spus Flutur care a felicitat Primăria Fălticeni, pe primar, care este în parteneriat cu CJ Suceava la acest eveniment organizat împreună cu Asociația „Produs în Bucovina”.

„Încercăm să punem în valoare ceea ce are Fălticeniul mai de preț, în primul rând mărul.Acest târg al mărului l-am avut și la Suceava zilele trecute. Eu cred că trebuie să-l permanentizăm ca să ajutăm producătorii de măr, cei cu livezi, în special pe cei din zona Fălticeniului”, a spus Flutur.

El a menționat că a fost un an relativ bun pentru măr și a văzut că mulți dintre pomicultori produc sucuri de măr, păr, de aronia, arătând că s-a diversificat foarte mult oferta.

Flutur a arătat că a venit și Asociația Produs în Bucovina cu brânzeturi din zona Fălticeniului și a subliniat că cei din Cluj i-au cerut să vină cei din Suceava cu produsele lor ceea ce înseamnă că sunt produse recunoscute și de calitate.

El a mai spus că trebuie să se vorbească și cu românii din diaspora care să ajute și să facă mai multă reclamă la produsele care sunt exportate în străinătate.

„Rolul nostru nu este să ne plimbăm printre mese, ci să încurajăm și să promovăm produsele din județul Suceava. Mai mult patriotism local eu nu cred că strică. Din acest motiv îndemnul meu către politicieni este să facem ceva pentru promovarea produselor tradiționale din Bucovina, din județul Suceava, poate mai mult decât am făcut-o până acum”, a spus Flutur.

Și deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a fost prezent la deschidere și și-a exprimat satisfacția că s-a reînnodat această tradiție ca Fălticeniul să redevină un centru de greutate în ceea ce înseamnă evenimente.

El a spus că un mare rol îl are colaborarea foarte bună între CJ Suceava și Primăria Fălticeni.

Deputatul a remarcat că pe lângă măr sunt expuse aici și alte produse, fiind un spectru mult mai larg de produse prezentate.


Intră acum și în grupul de