Ion Lungu anunță că municipiul Suceava a atras deja prin PNRR proiecte în valoare de 46,6 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană are deja aprobate și chiar semnate în parte contracte prin PNRR de 46,6 milioane de euro.

Primarul Ion Lungu a spus că cel mai important proiect aprobat de Ministerul investițiilor și proiectelor europene este legat de achiziția de autobuze electrice pentru transportul metropolitan.

El a spus că proiectul, în valoare de 23 de milioane de euro, prevede achiziția unui număr de 18 autobuze de 12 metri și 32 de microbuze, fiind unul dintre cele mai mari proiecte aprobate în această sesiune prin PNRR.

Primarul a subliniat că intenția autorității locale este ca de la 1 ianuarie să fie funcțional transportul metropolitan și a reamintit că a mai fost depus un proiect de finanțare pentru achiziția altor 30 de autobuze electrice mari.

Ion Lungu a mai anunțat că va merge joi la București pentru a semna contracte de circa 12 milioane de euro pentru reabilitarea unor blocuri din zona centrală a municipiului.

El a mai spus că sunt aprobate prin PNRR alte trei contracte de creștere a eficienței energetice la Cantina de ajutor social, la clădirea Direcției Domeniului Public și a Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Primarul a reamintit că municipalitatea a mai semnat patru contracte prin PNRR în valoare de 8,4 milioane de euro la trei școli gimnaziale și la CN „Petru Rareș”.

„Avem aprobate proiecte, unele semnate, în valoare de 46,59 milioane de euro. Funcționează această finanțare prin PNRR”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de