Transportul în zona metropolitană Suceava va fi asigurat de firme private până când vor fi cumpărate autobuzele electrice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că de la 1 ianuarie va intra în funcțiune transportul metropolitan, iar până la sosirea autobuzelor electrice care sunt achiziționate prin PNRR, acesta va fi asigurat cu autobuze și microbuzele deținute de firme private.

El a explicat că de la 1 ianuarie contractele de transport interjudețean pentru zona metropolitană se vor prelua  de la Consiliul Județean Suceava la Primăria Suceava.

„Ca să o facem funcțională societatea de transport metropolitan de la 1 ianuarie preluăm noi pentru că altfel nu mai este eligibil proiectul.  Am discutat cu Consiliul Județean ca de la 1 ianuarie să preluăm contractele care sunt astăzi la transportul metropolitan. Vom stabili perioada lor de valabilitate până vin noile autobuze, până se face funcțională societatea”, a spus Ion Lungu.

Primarul a explicat că vor fi preluate contractele pentru transport efectuate de microbuzele operatorilor privați.

El a spus că va fi o singură excepție, un autobuz electric care va face legătura între municipiul Suceava și Aeroport.

 „Zona metropolitană va deveni funcțională și vom prelua traseele transportului interjudețean așa cum sunt ele”, a precizat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de