Un dispozitiv pentru recunoașterea limbajului semnelor realizat de trei studenți suceveni a câștigat ediția din acest an a concursului „25 de ore la USV”


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în zilele de 1 și 2 noiembrie 2022, cea de-a VIII-a ediție a concursului „25 de ore la USV” (25h@USV), deschis tuturor studenților facultății înscriși la studii de licență și de masterat.

În acest an concursul a avut drept temă proiectarea și dezvoltarea de noi tipuri de dispozitive inteligente. În acest scop, echipele de studenți au primit acces la echipamente cu senzori video și mini boxe audio, pe care să le folosească în timpul concursului.

Proiectele echipelor Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost evaluate miercuri de un juriu condus de prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu, din care au făcut parte drd. Arthur Sluÿters și drd. Quentin Sellier, doi invitați de la Université Catholique de Louvain, Belgia.

În urma jurizării, pe locul I s-a clasat echipa alcătuită din studenții Ursu Călin, Batinaș Bianca și Mariuc Cătălin, care a propus un dispozitiv pentru recunoașterea limbajului semnelor, urmată, pe locul II, de echipa formată din Baciu Florin-George, Daniel Lupaștean și Alexandru Damian, cu un proiect privind ochelari inteligenți, iar pe locul III s-a clasat echipa alcătuită din Ailenei Constantin Daniel, Teodor Paul și Leonte Alexandru, care a propus un dispozitiv pentru detecția automată a culorilor. Diplome de participare au primit studenții Crainiciuc Filaret-Niculai, Emanuel Pentilescu și Cătălin Cucu.

 Prin tematica sa, concursul 25h@USV încurajează creativitatea studenților în procesul dezvoltării tehnologiilor de vârf în domeniul interacțiunii cu sistemele informatice.

Din partea organizatorilor, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu consideră acest eveniment ca unul important în contextul actual al specificului competițiilor studențești, atât prin tehnologia inovativă adresată în fiecare an, cât și prin modalitatea specifică de implementare. Concursul 25h@USV este organizat în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din anul 2014.


Intră acum și în grupul de