Neamt arestat la Suceava


Intră acum și în grupul de

Condamnat la 5 ani de închisoare în Germania, un neamţ a fost arestat în judeţul Suceava, pe când vroia să treacă frontiera, la ucraineni. Astfel, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării lui Beier Alexander, pe baza semnalării transmise ca urmare a emiterii mandatului european de arestare de către autorităţile judiciare germane. Mandatul european de arestare a fost emis la data de 23.08.2010 de către Parchetul Nűrnberg – Germania, împotriva lui Beier Alexander, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de însuşire ilegală, contrabandă comisă în comun, tentativă de fraudă comisă în comun, pedeapsa maximă fiind 5 ani închisoare, ca urmare a dispoziţiei de arestare dată de Tribunalul Local Nűrnberg – Germania.

Potrivit Biroului de Informare şi Relaţii Publice a Curţii de Apel Suceava, cetăţeanul german a fost depistat, în timpul controlului de frontieră, pe sensul de ieşire din România-călători, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, la data de 25 noiembrie 2010, orele 11,30, constatându-se astfel că aceasta face obiectul unui mandat european de arestare emis de autorităţile germane.

Acesta a declarat frontieriştilor că este de acord cu predarea sa către autorităţile judiciare emitente ale mandatului european de arestare, după ce în prealabil i-au fost aduse la cunoştinţă consecinţele juridice ale consimţământului, precum şi caracterul irevocabil al acestuia.

În aceste condiţii, curtea a dispus arestarea lui Beier Alexander, de cetăţenie germană, pe o durată de 30 de zile, începând cu data pronunţării, 26 noiembrie 2010, până la data de 25 decembrie 2010, inclusiv.
De asemenea, instanţa a dispus germanului autorităţii judiciare emitente, pe baza consimţământului acestuia, consemnat în proces-verbal încheiat la data de 26 noiembrie 2010.


Intră acum și în grupul de