Incendiu in doua gospodarii din comuna Ciprian Porumbescu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un scurtcircuit produs sâmbătă, la prânz într-o gospodărie din comuna suceveană Ciprian Porumbescu s-a propagat la o alta, aflată în imediata apropiere. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 12:59, la gospodăriile lui Constantin C. şi Constantin O., din comuna Ciprian Porumbescu deplasându-se Detaşamentul de pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ciprian Porumbescu, cu trei autospeciale.

Când militarii au ajuns la faţa locului, ardeau şura şi adăpostul de animale ale lui Constantin C. şi acoperişul casei lui Constantin O., existând posibilitatea de propagare la două locuinţe şi anexele gospodăreşti aflate în apropiere.

Flăcările au fost stinse complet la ora 17.20.
Primului proprietar i-au ars şura şi adăpostul de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, circa 30 mc lemne de foc, 10 tone de fân şi bunuri de uz casnic. Celui de-al doilea proprietar flăcările i-au distrus acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, circa 5 tone cereale, tâmplărie şi obiecte de uz casnic. De asemenea, s-au degradat pereţii casei de locuit şi aproximativ 20 mp din tencuiala decorativă a unei case învecinate.

Primele cercetări arată că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Pompierii au salvat din calea flăcărilor două locuinţe, o şură şi un adăpost de animale.


Intră acum și în grupul de