Plângere penală făcută de ANI pe numele viceprimarului comunei Ipotești, Constantin Bobu, pentru conflict de interese administrativ


Intră acum și în grupul de

Agenția Națională de Integritate a anunțat, luni, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul viceprimarului comunei Ipotești, Constantin Bobu, acuzat de conflict de interese administrativ.

Potrivit unui comunicat al ANI, Constantin Bobu este acuzat că în perioada exercitării atribuțiilor de primar (16 iulie 2019 – 02 noiembrie 2020), a semnat și eliberat trei certificate de urbanism și trei autorizații de construire în favoarea unei societăți comerciale la care acesta avea un interes personal, încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.

 Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către Bobu Constantin a infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât prin semnarea și eliberarea a trei certificate de urbanism, respectiv a trei autorizații de construire pentru o societate comercială, a creat un cadru favorabil acesteia pentru returnarea către persoana evaluată a unui împrumut contractat.


Intră acum și în grupul de