Punctul de trecere Crasna-Vicovu de Sus va fi deschis în data de 10 noiembrie, anunță autoritățile ucrainene


Intră acum și în grupul de

Punctul de trecere a frontierei Crasna-Vicovu de Sus va fi deschis în data de 10 noiembrie, a anunțat luni adjunctul ministrului Infrastructurii al Ucrainei, Mustafa Naiem, citat de publicația cernăuțeană Libertatea Cuvântului.

Acesta a anunțat că în 10 noiembrie va avea loc deschiderea oficială a Punctului de trecere Crasnoilsk.  „Mai întâi vor trece autoturismele, apoi transportul greu, dar fără încărcături. Aceasta va permite să fie ameliorată funcţionarea Punctului de trecere „Porubne”, unde există cele mai mari cozi de automobile din Ucraina”, a arătat Mustafa Naiem.

Reconstrucţia punctelor de trecere „Crasnoilsk” şi „Diakivţi” a început în anul 2015, în cadrul realizării Programului de colaborare transfrontalieră „România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013”, menționează sursa citată.

La finele anului 2017 termenul de acţiune a programului a expirat, dar lucrările de construcţie nu au fost finalizate, din motive tehnice şi financiare. După reorganizarea Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei, Serviciul Vamal de Stat, nou creat, a revenit la lucrările de reconstrucţie şi dare în exploatare a acestor două puncte de trecere a frontierei din regiunea Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de