Intrevedere la frontiera romano-uraineana


Intră acum și în grupul de

În baza prevederilor Tratatului între România şi Ucraina privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene, colaborare şi asistenţă mutuală în problemele de frontieră, semnat la Cernăuţi la data de 17 iunie 2003, luni, la Botoşani s-a desfăşurat întâlnirea de lucru la nivelul Împuterniciţilor de Frontieră ai României pentru sectoarele Rădăuţi şi Racovăţ şi respectiv Ucrainei pentru sectorul Cernăuţi, la frontiera de stat româno-ucraineană.

Delegaţia română a fost compusă din comisar şef de poliţie Ieremie Gheorghe – şeful I.J.P.F. Suceava şi comisar şef de poliţie Dragoş Holca – şeful I.J.P.F. Botoşani, iar delegaţia din Ucraina a fost condusă de şeful Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi colonelul Jovtonojuk Igor.

Din delegaţia română au mai făcut parte şi ofiţeri specialişti în relaţii internaţionale din cadrul celor două inspectorate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, pe timpul întâlnirii s-a realizat un schimb de date şi informaţii pe principalele domenii de infracţionalitate de la frontiera româno-ucraineană şi s-au prezentat activităţile desfăşurate în zona de responsabilitate în anul 2010.

Totodată s-au stabilit măsuri specifice pe linia organizării cooperării pentru supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat comune pentru semestrul I din anul 2011.


Intră acum și în grupul de