16 elevi jandarmi, inaintati in grad de Ziua Romaniei


Intră acum și în grupul de

Pentru rezultatele obţinute în procesul de învăţământ şi implicarea deosebită în rezolvarea sarcinilor şi misiunilor încredinţate, 16 elevi din anul al II-lea ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au fost recompensaţi cu avansarea în gradul de elev sergent înainte de termen, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi marcarea celor 92 de ani de la Marea Unire înfăptuită la 1 Decembrie 1918.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Unităţii, lt. Irina Ipate, au mai fost acordate şi alte recompense elevilor, precum ridicarea sancţiunii aplicate anterior, expunerea de fotografii la panoul de onoare al şcolii, comunicare scrisă adresată părinţilor, mulţumiri prin ordin de zi pe unitate.

De asemenea, 24 de ofiţeri şi 55 de subofiţeri au fost recompensaţi cu felicitări, mulţumiri şi citarea prin ordin de zi pe unitate pentru rezultate foarte bune obţinute în activitatea profesională, îndeplinirea sarcinilor încredinţate şi contribuţia pentru activitatea depusă în domeniul specific de activitate.

Pe de altă parte, Asociaţia Clubul Sportiv „ŞOMUZ” Fălticeni a organizat şi desfăşurat competiţia sportivă şi militar-aplicativă „Cupa 1 Decembrie – EDIŢIA 2010” la tenis de masă, minifotbal şi volei.

„Acest gen de activităţi au un rol important în menţinerea, întărirea sănătăţii şi mobilizarea întregului efectiv al şcolii, în practicarea sistematică şi organizată a activităţilor competiţionale de masă prin autodepăşire, urmărindu-se creşterea capacităţii de efort fizic şi intelectual, dezvoltarea fizică armonioasă, petrecerea în mod cât mai plăcut a timpului liber”, precizează lt. Ipate.

Pe baza clasamentului individual şi pe echipe, prin cumularea punctelor obţinute de fiecare concurent şi echipă la cele trei competiţii, cupa „ 1 Decembrie” ediţia 2010 a revenit elevilor anului I.

Miercuri, 1 decembrie a.c. cadre şi elevi ai şcolii militare au fost implicaţi în manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României în municipiul Fălticeni, la monumentul din Piaţa Nada Florilor.

De asemenea, un pluton de elevi împreună cu reprezentanţi ai comenzii unităţii au participat la ceremonia organizată în Suceava.


Intră acum și în grupul de