Doua trenuri de calatori, oprite pe raza judetului, din cauza unor copaci doborati de vant (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Două trenuri de călători au fost oprite în această dimineață pe raza județului Suceava și alte două pe raza județului vecin, Bistrița Năsăud, din cauza mai multor copaci căzuți pe sine.

Situaţia înregistrată acum este asemănătoare cu una petrecută pe parcursul iernii trecute când zăpada căzută din abundenţă şi vântul puternic au rupt mai mulţi copaci care s-au răsturnat peste şinele de cale ferată în zona de graniţă dintre judeţele Suceava şi Bistriţa.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, de data aceasta arborii doborâți nu se află pe raza județului Suceava, ci în Bistrița, dar s-a luat măsura opririi trenurilor ce au trecere prin zona respectivă, până la degajarea copacilor de pe șine.

Astfel trenul personal 4205 Suceava – Ilva Mică a fost oprit în Floreni, iar trenul accelerat 1833 Iași- Timișoara a fost reținut în Gara Suceava.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite pentru fiecare dintre trenuri, s-a constituit câte o echipă de ajutor formată din membrii ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmi şi Poliţia Transporturi Feroviare care au monitorizat permanent călătorii asigurându-le ceai cald şi pături.

După mai bine de două ore de aşteptare, cele două garnituri feroviare au pornit din nou la drum fără a se înregistra vreo problemă deosebită.

De altfel, pentru această dimineață, în zonă a fost instituit Codul galben, de vânt și ninsoare.


Intră acum și în grupul de