Punct de deszăpezire operaționalizat în zona Siret pentru asigurarea circulației camioanelor în zona de frontieră


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, vineri, că circulația pe drumurile naționale din județ se desfășoară fără probleme deosebite și că s-a intervenit, unde a fost cazul, pentru combaterea poleiului.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu Planul de acțiune al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență — sezonul rece 2022-2023, Secția de Drumuri Naționale Suceava (SDN Suceava) a operaționalizat în orașul Siret un punct de sprijin cu activitate permanentă având la dispoziție un depozit de 226 tone sare, un încărcător, două ATB – uri și un utilaj multifuncțional.

„Utilajele menționate anterior sunt destinate în exclusivitate monitorizării și intervenției în vederea asigurării circulației pe sectoarele de drum național DN2 cuprinse între orașul Siret și PTF Siret, respectiv oraș Siret – centru Grănicești, pe care se află în așteptare mijloace auto de transport marfă în tranzit spre Ucraina. Pe teritoriul național, la primele ore ale dimineții zilei de astăzi se aflau în așteptare pe sensul de ieșire spre PTF Siret aproximativ 250 camioane”, arată Prefectura Suceava.

Totodată, se menționează că având în vedere intensificarea traficului de transport marfă spre PTF Vicovu de Sus, condițiile de trafic sunt monitorizate permanent atât de echipajele SDN Suceava, cât și de echipaje ale poliției.

„În general, pe căile de circulație rutiere administrate de SDN Suceava și SDN Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată fără probleme deosebite, carosabilul fiind uscat cu porțiuni umede. Punctual, s-a intervenit pentru preîntâmpinarea producerii poleiului”, a menționat Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de