Lungu anunță spectacol de amploare de Revelion în Suceava. Primăria alocă jumătate de milion de lei pentru manifestările „Crăciun și Revelion 2023”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, propune Consiliului Local Suceava să aprobe alocarea sumei de 500.000 de lei fără TVA pentru organizarea manifestărilor „Crăciun și Revelion 2023”.

În expunerea de motive, primarul arată că în fiecare an municipiul Suceava sărbătorește, împreună cu cetățenii municipiului Suceava și turiștii din țară și din străinătate, Craciunul și trecerea în noul an.

„Astfel, odată cu creșterea numărului de turiști din municipiul Suceava și implicit din Bucovina, dorim să organizăm spectacole cultural-artistice  și un spectacol pirotehnic în centrul emoțional al municipiului Suceava”, se arată în documentul înaintat Consiliului Local.

Potrivit primarului, în perioada 20 – 23 decembrie 2022, pe scena amplasată în Piața 22 Decembrie se vor desfășura concerte de colinde și muzică specifică noului an, interpretate  de  grupurile corale din școlile sucevene împreună cu artiștii locali.

„Colindele reprezintă un punct forte în cultura tradițională românească și implicit în cea bucovineană,  astfel că vor transmite spectatorilor prezenți un mesaj cu înaltă încărcătură emoțională și artistică”, se mai menționează în document.

Mai mult, se arată că în data de 27 decembrie 2022 va fi organizat „Festivalul de tradiții și obiceiuri de anul nou” care are menirea de a menține, anima și promova cultura, tradițiile și „obiceiurile bucovinene din toate zonele istorice”, devenind astfel o nouă destinație și o sursă pentru turismul festivalier, iar evenimentul va avea loc pe scena amplasată în centrul municipiului Suceava și în Piața 22 Decembrie.

În aceeași motivare se subliniază că potrivit tradiției,  odată cu trecerea în noul an va fi organizat un spectacol pirotehnic care vine în completarea reprezentațiilor scenice de înaltă ținută cu muzica ușoară și muzica populară, iar concertele vor fi susținute de interpreți și formații de talie națională.

„Revenirea la o viață fără restricții, după perioada pandemică în care toata lumea a trăit cu constrângeri și lipsa socializării, organizarea unui spectacol de amploare este binevenit. Evenimentul se dorește a fi unul de exceptie, cu atât mai mult cu cât spectacolul pirotehnic de anul acesta va fi unic”, a menționat primarul Ion Lungu.

El a mai arătat că organizarea evenimentului „Crăciun și Revelion 2023” își propune să transmită cetățenilor sentimentul de unitate, cât și de petrecere a timpului liber într-un mod armonios  și de socializare, iar municipiul Suceava va promova conceptul de destinație turistică „Suceava-Orașul Cetății de Scaun” pentru a atrage turiști din țară și străinătate.


Intră acum și în grupul de