Primăria Suceava înființează linia de autobuz 8 pentru Aeroportul Suceava și linia 6 pentru Campusul Universitar Moara


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va înființa, din 15 decembrie, liniile de autobuz 8 pentru Aeroport și linia 6 pentru Campusul Universitar Moara.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, în ultimii ani municipiul Suceava s-a dezvoltat prin apariția de noi cartiere de locuințe, iar odată cu aceste noi cartiere a apărut și nevoia asigurării serviciilor publice cu un accent special pe transportul public de călători prin curse regulate.

„Ținând cont de corespondența autobuzelor ce leagă zonele limitrofe de zonele unde circulă autobuzele de capacitate mare, de faptul că în trecut în zona Castelului de apă de pe strada Ion lrimescu exista un traseu care a fost desființat și datorită faptului că cetățenii respectivi au rămas fără niciun mijloc de transport persoane, având în vedere adresa primăriei Moara prin care ne solicită asigurarea transportului cetățenilor către municipiul Suceava aflați în zona campusului Universitar la limita cu municipiul Suceava se înființează traseul numărul 6 din zona Obcini – str.  Ion lrimescu – Campus Universitar”, se arată în document.

Totodată, având în vedere adresa transmisă de Aeroportul „Ștefan cel Mare” prin  care  se solicită  sprijinul  în  rezolvarea  problemei transportului unui număr în creștere exponențială de călători pe ruta Suceava – Aeroportul ”Ștefan cel Mare” datorat extinderii programului de zbor, dar și a adresei CJ Suceava prin care informează că operatorul pe traseul Suceava-Aeroport a predat licența de traseu lăsând traseul complet descoperit și ținând cont de interesul cetățenilor care utilizează transportul aerian se înființează un nou traseu, cu numărul 8, Municipiul  Suceava- Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.

Pentru traseul cu nr. 8 biletul va fi de 10 lei pentru 100 de minute și va putea fi folosit în intervalul celor 100 de minute pe toate celelalte linii ale TPL.

Pentru linia 8 abonamentul lunar nominal este de 120 de lei la valabil și pentru toate liniile de transport ale TPL, iar 150 de lei este abonamentul lunar nenominal integral general valabil  pentru linia 8 și pentru toate liniile.


Intră acum și în grupul de