CNAIR a aprobat traseul în regim de autostradă al centurii Gura Humorului. Gheorghe Flutur: S-a primit unda verde pentru depunerea documentației de finanțare pe bani europeni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județului Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că în cursul zilei CNAIR a aprobat traseul definitiv al centurii Gura Humorului, un drum rapid pe 4 benzi, regim de autostradă și parte a Autostrăzii Nordului.

„După ce în dimineața zilei de astăzi, în plenul Consiliului Județean, s-a aprobat implicarea CJ Suceava ca lider de proiect în construirea Drumului Expres A7 Suceava-Botoșani, astăzi după-amiază, la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost aprobat traseul definitiv al centurii Gura Humorului, un drum rapid pe 4 benzi, regim de autostradă și parte a Autostrăzii Nordului”, a spus Flutur.
El a reamintit că CJ Suceava și-a asumat răspunderea încă de anul trecut, prin acord cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, să se ocupe în mod direct de realizarea prin licitație a documentației pentru cea mai aglomerată zonă a județului, zona orașului Gura Humorului.

Totodată, în data de 9 noiembrie, a avut loc dezbaterea publică cu cei implicați, iar joi „s-a primit unda verde pentru depunerea documentației de finanțare pe bani europeni”, a adăugat președintele CJ Suceava.

El a menționat că urmează studiile geologice și topografice, adică foraje pe tot profilul drumului, apoi obținerea autorizației de mediu și apoi scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție. „Reamintim că ruta ocolitoare Gura Humorului presupune o lungime de 10 km, 2 benzi pe sens, cu separatoare de sens și două noduri rutiere importante, unul la Păltinoasa și unul la intrare în orașul Frasin”, a mai spus Flutur.

El a subliniat că se dovedește că CJ Suceava se implică direct în proiecte majore în județ și, acolo unde legislația  permite, își propune să se implice și în continuare în proiecte mari de infrastructură, pentru a continua dezvoltarea județului Suceava. 


Intră acum și în grupul de