Fonduri norvegiene pentru închiderea gropii de gunoi temporare de la Ipotești. Viceprimarul Lucian Harșovschi a semnat contractul la Ministerul Mediului


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a semnat, joi, la Ministerul Mediului, contractul în valoare de 8.640.758,92 lei, prin care se va implementa proiectul “Închiderea depozitului temporar de deșeuri municipal Ipotești, județul Suceava” finanțat cu fonduri norvegiene.

Proiectul inovativ prin soluție (introducerea în corpul depozitului de aer comprimat pentru scăderea încărcărilor levigatului și reducerea substanțială a emisiilor de gaze) face parte din programul “Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme (RO-Mediu), apelul 2 – “Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare”.

Contractul a fost semnat la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în prezența domnului ministru Barna Tánczos.

„Prin semnarea acestui contract, nu va mai trebui sa transportăm deșeurile la groapa ecologică de la Moara și, în plus, nu cheltuim niciun leu al municipalității, finanțarea fiind de 100%”, a arătat viceprimarul.

Lucian Harșovschi a subliniat că alături de proiectele de înființare a centrelor de colectare prin aport voluntar (CAV) și construirea de insule ecologice digitalizate, sunt aduse la Suceava cât mai multe proiecte prin care municipalitatea să aibă un management eficient al deșeurilor și prin care să contribuie la un mediu înconjurător mai sănătos.


Intră acum și în grupul de