Trei suceveni care au bătut crunt doi frați în propria curte din Dolhasca, arestați pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Trei suceveni, între care un minor, au fost arestați, marți, de Tribunalul Suceava pentru tentativă de omor.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în acest caz în cursul zilei de luni s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de trei inculpați – unul dintre aceștia minor, pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la infracţiunea de omor, iar marți, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de aceștia, pentru 30 de zile.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 13.11.2022, în jurul orei 22:45, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și în baza unei înţelegeri prealabile, înarmaţi cu obiecte contondente dure (bâte din lemn), cei trei inculpați  au pătruns fără drept în curtea locuinţei a persoanelor vătămate şi au exercitat acte de violenţă asupra uneia dintre acestea aplicându-i multiple lovituri cu acele obiecte contondente cât şi cu pumnii şi picioarele în zone vitale ale corpului, în special la nivelul capului, provocându-i leziuni grave ce necesită pentru vindecare un număr de 70-80 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

În aceleaşi împrejurări, inculpatul minor și unul din inculpații majori au exercitat acte de violenţă şi asupra celeilalte persoanei vătămate, aplicându-i lovituri cu o sticlă şi cu un par din lemn în zona capului.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, arată sursa citată.

Totodată, se menționează că având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, opinia publică va fi informată.


Intră acum și în grupul de