Incendiu de Mos Nicolae, in municipiul Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Ziua de Moş Nicolae nu a fost de bun augur pentru o familie din Dorna, a cărei casă a luat foc. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, la ora 10:46 a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, un incendiu la o gospodărie, aparţinând lui Victor M., din municipiul Vatra Dornei, str. Chiliei.

La faţa locului, s-au deplasat echipaje de pompieri formate din 2 ofiţeri şi 11 subofiţeri, cu două autospeciale, de la Detaşamentul Vatra Dornei, pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Când aceştia au ajuns la locul de intervenţie, ardea casa de locuit construită din lemn, pe astereală din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, existând pericol de propagare la întreaga casă, la o casă vecină, precum şi la trei anexe gospodăreşti.

Pompierii au stins incendiul la ora 13.20, dar au ars bunuri de uz casnic, planşeul casei de locuit pe o suprafaţă de cca. 4 mp, acoperişul acesteia, precum şi interiorul bucătăriei, pe o suprafaţă de cca. 6 mp. Totodată, s-au degradat pereţii casei, dar şi restul planşeului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic, provenit de la un sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.
Pompierii militari au salvat casa de locuit învecinată şi cele trei anexe gospodăreşti.


Intră acum și în grupul de