2011, anul investitiilor pentru Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Anul 2011 va fi anul Sucevei”, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, arătând că în prezent fundamentează bugetul municipiului pentru anul viitor. Astfel, potrivit edilului-şef vor fi finanţate lucrări de modernizare de străzi, de amenajare de parcuri, de construcţie de parcaje subterane, de modernizare a iluminatului public, de stabilizare a unor versanţi, dar şi construcţii pentru un centru cultural şi pentru un centru de promovare a tradiţiilor.

Lungu a subliniat că cel mai important proiect care se va finaliza în 2011 va fi ruta ocolitoare a municipiului Suceava ce va avea o lungime de 13,2 km, o lăţime a platformei de 11 metri, viteza minimă de proiectare fiind de 80 de km/h. Această lucrare cuprinde trei viaducte, cinci poduri din care unul peste râul Suceava şi şapte pasaje de trecere.

El a mai arătat că la mijlocul anului 2011 va fi finalizat şi proiectul ISPA de modernizare a reţelelor de apă-canal din municipiu şi a staţiei de epurare a apelor uzate.

Totodată, în 2011, vor fi începute lucrările la proiectele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Suceava, în valoare totală de 28,8 milioane de euro, privind parcaje subterane, modernizarea iluminatului public, refacerea străzilor principale, construcţia unui centru al tradiţiilor populare.

Tot în 2011 se va construi Centrul Cultural Bucovina prin reamenajarea fostului cinematograf Modern, dar va fi construit şi un punct de lucru al Primăriei Suceava prin reamenajarea fostului cinematograf Arta şi va începe proiectul de construcţie a unei săli polivalente.

Totodată, vor fi efectuate lucrări de consolidare a versantului din zona mănăstirii Teodoreni şi a celui din zona mănăstirii Zamca şi vor fi finalizate lucrările de consolidare a podului rutier peste râul Suceava ce face legătura între zona centrală şi cartierul Burdujeni.

Primarul Ion Lungu a precizat că lucrările de investiţii din 2011 se ridică la peste 50 de milioane de euro fără să includă în această sumă şi valoarea lucrărilor executate la şoseaua ocolitoare a municipiului.


Intră acum și în grupul de