Ministrul Udrea va semna, duminica, la Humor, mai multe proiecte POR


Intră acum și în grupul de

Mai multe proiecte în valoare de aproximativ opt milioane de euro, promovate prin POR de municipiul Câmpulung Moldovenesc şi oraşul Gura Humorului, vor fi parafate, duminică la Gura Humorului de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi de primarii din Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Anunţul a fost făcut, joi, la Câmpulung Moldovenesc, de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, ministrul Udrea va participa şi la acţiuni cuprinse în proiectul de promovare turistică „Crăciun în Bucovina” finanţat prin POR.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că va semna două proiecte, din care unul, în valoare de 5,3 milioane de euro, prevede modernizarea infrastructurii urbane din Câmpulung Moldovenesc, iar cel de-al doilea, în valoare de 110.000 de euro prevede introducerea unui sistem de supraveghere în vederea creşterii siguranţei publice şi prevenirii criminalităţii.

El a arătat că prin proiectul de modernizare a infrastructurii urbane vor fi derulate lucrări de refacere a tuturor străzilor din zona centrală şi din cartierele Stadion şi Bodea, vor fi amenajate trotuare, piste pentru biciclete, precum şi spaţii verzi. “În primăvara anului viitor, când oraşul împlineşte şase sute de ani de atestare documentară, vor fi începute lucrările”, a mai spus Şerban.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că va semna două proiecte însumând 2,8 milioane de euro. El a arătat că un proiect, în valoare de 500.000 de euro prevede instalarea unei monitorizări video în oraş, iar cel de-al doilea, de 2,3 milioane de euro prevede modernizarea unui număr de 17 străzi din oraş.


Intră acum și în grupul de