Coada de TIR-uri spre PTF Siret are 25 de kilometri și circulația pe DN 2 se face anevoios fiind perturbată și circulația spre Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri, că valorile de trafic pe E85, mai ales în ceea ce privește sensul spre ieșirea din țară către Ucraina prin PTF Siret a autovehiculelor transport marfă continuă să se mențină la valori ridicate, iar coloana de camioane formată pe unul din cele două sensuri de mers ale căii rutiere atingând circa 25 km (cu intervale pentru asigurarea accesului la gospodării și drumuri secundare).

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin cele două puncte de trecere a frontierei (Siret și Vicovu de Sus) au intrat  513 camioane și au ieșit 585 vehicule transport marfă.

În același timp, traficul auto pe relația Suceava  – Rădăuți înregistrează valori ridicate, fiind perturbat pe porțiunile de drum pe care circulația se realizează pe un singur fir, fapt ce a impus menținerea în aceste zone zilnic, pe trei schimburi, a unui număr de 18 polițiști rutieri și/sau cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Echipajele poliției rutiere monitorizează în permanență situația și se acționează punctual în vederea fluidizării circulației, arată Prefectura Suceava.

De subliniat este că urmare a solicitării exprese a prefectului județului, Alexandru Moldovan, au fost suplimentate măsurile de protecție la înzăpezire, fiind montate aproximativ 8.000ml parazăpezi metalice (ce asigură un nivel de protecție sporit) din cei 13.500ml prevăzuți a fi montați suplimentar  în zona de formare a coloanei de autocamioane, preconizându-se ca vineri, 16 decembrie  operațiunea să fie finalizată.

Prefectura Suceava menționează că potrivit unei hotărâri a CJSU Suceava emisă în scopul bunei gestionări a traficului rutier în zona drumului național DN2, s-a stabilit ca vehiculele destinate transportului de mărfuri care se deplasează dinspre PTF Siret către municipiul Suceava să fie dirijate pe DJ209D – Siret – Negostina – Șerbăuți – Călinești – Măriței –  Dărmănești – DN2.

„În practică, parte dintre conducătorii acestor vehicule transport marfă nu respectă traseul menționat, părăsind DJ209D înainte de a ajunge la intersecția cu DN2 din comuna Dărmănești, fapt ce generează blocaje pe sectorul de drum național DN2 (unde aceștia se întâlnesc cu coloana în staționare existentă). Deoarece participanții la trafic au invocat lipsa unei semnalizări rutiere de informare complete, Secția de Drumuri Naționale Suceava va amplasa 6 indicatoare suplimentare de deviere”, a mai arătat sursa citată.


Intră acum și în grupul de